inspirations

Project by Italian studio GGA Architects: Rural Italian residence

Free eBooks

Project by Italian studio GGA Architects Rural Italian residence with mixed styles (3)

Project by Italian studio GGA Architects: Rural Italian residence

Amazing project by Italian studio GGA Architects: Find out everything about how the studio has transformed the site of an old hilltop settlement in the country’s Marche region into a contemporary house comprising stone structures perched on a pigmented concrete plinth.

Project by Italian studio GGA Architects Rural Italian residence with mixed styles

AP House is situated on top of one of the highest hills in the area around the ancient walled city of Urbino, in the foothills of the Northern Apennines.

The site was once occupied by a rural hamlet dating back to Medieval times. Rimini-based GGA Architects arranged the new buildings on top of the ancient remains and connected them by introducing a basement level buried in the hill.

See also: Luxury Hotels with Stunning Views of Emblematic Architecture

Project by Italian studio GGA Architects Rural Italian residence with mixed styles

“The core of the houses, which form a single unit, reestablishes a central role to this site in the landscape,” said the studio, “restoring a direct and empathic dialogue between new buildings and historical stratification.”

The parts of the property that are visible from the surroundings comprise a cluster of stone buildings with traditional tiled roofs.

Project by Italian studio GGA Architects Rural Italian residence with mixed styles

Office Ideas

A staircase ascends from a lobby in the basement to a ground floor that is entirely open and contains a lounge and dining area to one side of the central stairs, with a kitchen incorporating an elongated wooden table on the other.

The open-plan arrangement is facilitated by the reinforced concrete structure of the perimeter walls, which support the three-storey building and feature openings facing towards the spectacular scenery.

Project by Italian studio GGA Architects Rural Italian residence with mixed styles

Sliding glazed doors connect the living areas directly with the poolside terrace. These openings allow plenty of daylight to reach the interior, where a double-height void links the upper two levels.

Project by Italian studio GGA Architects Rural Italian residence with mixed styles

The architects wanted the interior spaces to offer a distinctly modern contrast to the traditional look of the exterior, so they developed bespoke walnut joinery and built-in furniture to complement the exposed fair-faced concrete walls and red concrete floor.

Source: Dezeen

You may like also: Amazing house on Lake Michigan by Desai Chia Architects

Pieces of furniture that you may like:

DANDRIDGE | SIMONE |NEWTON

a

More Stories
LUXURY LIVING & SUPPLIES